Christopher Grennes/ Bodega Bonavista (Barcelona)

De la mateixa manera que els canals d’aigua s’endinsen profundament a les muntanyes de la costa oest de Noruega, en Christopher ha penetrat amb força dins del món vitivinícola català. Des de fa 4 anys regenta la Bodega Bonavista situada al barri de Gràcia de Barcelona en un carrer que dóna nom a l’establiment. I ha aconseguit allò que molts perden la vida buscant: fidelitzar. Llicenciat en Ciències Polítiques a Noruega, va iniciar-se professionalment en el món de la consultoria. Però malgrat el canvi d’empresa i de vida, manté intacta la seva vocació de servei.

Em va descobrir el lloc l’amiga Eva Martínez Bordons. En Chris més que clients té amics, i celebren un assessorament càlid, expert i generós a l’hora de comprar o fer un tast. Gairebé un 60% dels vins que s’apleguen entre prestatges -amb etiqueta feta a mà on hi diu les varietats i el preu- són catalans i això l’ha convertit en un dels millors prescriptors de vi de la ciutat. En Chris comenta que “molta gent jove treballa bé en el sector vitivinícola català i jo vull contribuir des del Bonavista perquè es conegui“. Defensor a ultrança de la qualitat dels vins, en reivindica també la seva accessibilitat. Així resa la filosofia de la Bodega: “Trobar un bon vi a 20 euros és fàcil. Trobar-ne un a 6 euros és més complicat, però per a nosaltres, també és més divertit“. Sota els prestatges, les caixes de vi són plenes d’ampolles de diferents denominacions d’origen, moltes catalanes, amb preus inferiors als 6 euros. La crisi hi ha tingut a veure, però també la seva obstinació per la relació qualitat-preu.

En Chris descobreix sempre als altres els vins que ha filtrat a través dels sentits. La logística i el temps no li permeten recórrer com voldria els cellers del país, però es veu compensat per la visita freqüent dels entesos del sector, que li reconeixen la promoció dels vins. En sap i sap recomanar bé, a més de seduir amb un formatge Comté -entre altres delicadeses- que tempta desenes de paladars. El seu maridatge revela un cop més l’aposta pel vi català:

vi

“Tinc debilitat pels vins de la DO Montsant i la DOQ Priorat perquè són, difícils i complexos, la mineralitat. Escolliria un Priorat equilibrat amb fruita, fusta i mineral. Tots aquests components en perfecta armonia em fan més content que un nen quan arriba el Nadal”.

moments

“El prendria en un fiord norueg, la meva terra, perquè és un paisatge mineral, salvatge i està en consonància amb la potència dels vins del Priorat”.

persones

“Amb la meva xicota”.

Carrer Bonavista 10, Barcelona · 93 218 81 99

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: