Eduard Morell/ Vinyes del Terrer DO Tarragona

Una illa de 7 hectàrees de vinya a 2 quilòmetres del mar i 20 metres d’alçada. Una singular descoberta que pocs situarien a Vila-seca, terra de llarga tradició agrària, avui perduda. Però queden reminescències preuades, com aquesta finca on el cabernet sauvignon, la garnatxa negra, el sauvignon blanc i una mínima representació de muscat s’expressen en vins excel·lents, els del celler Vinyes del Terrer.

La lumaquel·la imprimeix un caràcter únic al terrer. Aquesta roca sedimentària on s’incrusten fòssils i petxines, el bat permanent de sol i la brisa marina garanteixen la mineralitat que perviu i és persistent als vins, sempre amb una capa abellutada i fresca que busca soprendre el paladar. Eduard Morell compagina la seva passió per la vinya amb la consultoria i reconeix que amb el seu pare -químic de professió- i amb l’enòleg Toni Sànchez formen un equip perfecte. El resultat és un projecte vitivinícola que busca “els màxims estàndards de qualitat“, ja que els anys dedicats a la vinya sense celler, el coneixement acumulat i la perfecció tècnica els ha permès redescobrir-se i elaborar vins molt personals i amb caràcter. El terrer n’és la peça central, i per això el reivindiquen al nom del celler. Precisa l’Eduard que els seus són vins de finca i que poc tenen a veure amb les característiques de la DO Tarragona per bé que en formen part. Les 9 parcel·les de vinya del Terrer es vinifiquen per separat, la maduració es confirma amb el tast de raïm com el procés d’elaboració amb el tast del most, i en els 10 anys d’història han consolidat el seu producte multiplicant per 10 el nombre d’ampolles.

El projecte creix, agrada i sedueix. Al Terrer, un palet és a punt de sortir cap a Alemanya. Segurament allà no coneixeran aquesta illa però els caldria, perquè el projecte que hi estan arrelant és fascinant. Les troncocòniques on fermenta el Terrer d’Aubert en donen pista, la traçabilitat dels tres vins que s’elaboren també, i encara més el paisatge que reivindica el cultiu de la vinya i s’acompanya d’un vell molí de vent de color groc. L’Eduard és un enamorat de l’entorn que ens descriu i dels vins que marida amb sensibilitat:

vi

“El proper Terrer d’Aubert 2010. Miro al futur i aquest vi sortirà en breu al mercat. És el primer elaborat al nou celler Vinyes del Terrer, a Vila-seca, i en ell hi ha tota l’expressió que busquem”.

moments

“El tastaria amb tranquil·litat a la finca del Terrer, el nostre punt de partida”.

persones

“El compartiria amb totes aquelles persones que d’una manera o d’una altra han fet possible que Vinyes del Terrer sigui el que és avui”.

Vinyes del Terrer Camí del Terrer s/n km.0,8

43480 Vila-seca Tarragona Teléfono +34 977 26 92 29 Email:info@terrer.net

2 comments
  1. Com sempre genial!!! I a més aquesta visita la vaig poder compartir amb tu!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: