Teresa Cerdà/ Celler Bouquet d’Alella DO Alella

Esmorzar de pagès a recer del Mas Boquet (s. XV). La taula imponent amb estovalla de quadre blanc i vermell recorda a la toscana, amb vistes a dos mars, un de blau marí i l’altre de vinya, ara al juny tot verd. La Teresa és una gran amfitriona i comparteix el projecte que han engegat amb el seu germà, l’enòleg, i el seu home, que gestiona els assumptes comercials. “Viu la tradició, experimenta la innovació” destaca el catàleg promocional. I continua: “Al celler s’hi podran viure experiències úniques relacionades amb el món del vi“. A Bouquet d’Alella no volen deixar perdre el potencial enoturístic de l’entorn que els ha tocat “viure” i acaben de presentar un catàleg de propostes ben suggerent: “Pícnic entre vinyes” “Lluna i vinyes” i “Tast entre vinyes”, des de l’esmorzar tradicional a l’aire lliure als tastos de nit de lluna plena o els sopars a peu de vinya. Productes singulars en un paratge que també ho és.

Agricultura ecològica i dos vins blancs consolidats, elaborats amb les varietats pròpies de la zona: garnatxa i pansa blanca. El sauló tan característic de la DO Alella inunda les vinyes d’una cortina groguenca i fràgil de terra, amb molt bon drenatge per a l’aigua. La mineralitat és molt present als vins i ja s’intueix des del bouquet (aroma en francès). Celebren les darreres puntuacions de la Guia dels Vins de Catalunya perquè els han donat prestigi i reconeixement, com també la incursió que han fet a l’alta gastronomia al Sant Pau de Carme Ruscalleda, que els té a la carta. Ara el repte està a consolidar l’oferta enoturística i atraure els turistes de Barcelona cap a la denominació d’origen més propera i petita, però amb més història. Des d’Alella el verd imponent de la vinya de juny distreu més que el blau de fons. Però la combinació esdevé perfecta si s’hi suma un blanc de Bouquet d’A com recomana per al maridatge emocional la Teresa:

vi

“El Bouquet d’A Blanc+, el nostre blanc de criança. Perquè és més rodó, és complert i descobreix més experiències en boca, i perquè recupera les varietats típiques d’Alella, la pansa blanca i la garnatxa, en un sòl que ens és característic, el sauló”.

moments

“Al capvespre, sense dubte. La llum és diferent, és especial, extrema… la d’Alella és única. I amb vistes al mar, ben a prop de la roca granítica perquè em dona energia. Segurament tastaria asseguda a la vinya”.

persones

“El compartiria amb la gent que està interessada en el món del vi, l’enoturisme…. El nostre és un projecte fet per compartir”.

Sant Josep de Calassanç, 8, Ctra. El Masnou a Granollers (BP-502), 08328 Alella · 607 83 35 92 ()‎ · www.bouquetdalella.com

15 comments
  1. Anem a fer un pícnic entre vinyes??? O a sopar amb lluna plena???

  2. vinacora said:

     
    Des del bloc Vinàcora et volem fer arribar la nostra enhorabona per ser la guanyadora al millor bloc, moltes felicitats! Hem conegut el teu bloc arran d’haver participat al concurs i realment hem descobert en ell paraules molt boniques i un tracte molt delicat del món del vi, tota una inspiració, segueix així!

    • moltes gràcies, les paraules escrites són resultat de les paraules sentides, tot sovint plenes d’esforç, dedicació, treball… és un plaer retransmetre-les. ens anem segunt per la xarxa, un plaer conèixer-vos!

  3. vinacora said:

     Des del bloc Vinàcora et volem fer arribar la nostra enhorabona per ser la guanyadora al millor bloc, moltes felicitats! Hem conegut el teu bloc arran d’haver participat al concurs i realment hem descobert en ell paraules molt boniques i un tracte molt delicat del món del vi, tota una inspiració, segueix així!

  4. Jaume said:

    Hola Ruth,

    Jo també et vull felicitar pel premi i per la feina que has emprès. Ja ho vaig fer personalment ahir, però ara m’agrada deixar-ne constància escrita.

    Endavant!

    Jaume Aguadé (vinsdecatalunya.blogspot.com)

    • Jaume, novament un plaer retrobar-me amb tu. T’he fet un correu, ens veiem aviat per l’Empordà. I gràcies per les paraules d’ahir i d’avui. Una abraçada

  5. Enric said:

    Hola Ruth.
    Ens vam conèixer fa poc a Segura Viudas però desprès m´he adonat que ja “et coneixia”, ja havia llegit el teu bloc, però com que tinc el cap no-sé-on, no en vaig ser conscient.
    En fi, només volia felicitar-te i donar-te l´enhorabona convençut que ens tornarem a veure en poc temps. Salut!

    • Hola Enric,
      Ara que ja estem connectats per totes bandes haurem de tornar a fer una sortida enoturística! Gràcies per les teves paraules i seguim en contacte. Una abraçada i records a la teva companya

      • Enric said:

        I tant! Vaig veient que ens fas més que jo, hauràs de ser tu qui proposis 😉

  6. jaume recolons - premià de dalt said:

    Hola Ruth!
    No coneixia el teu blog i m’agradat la manera que tens d’enfocar-lo, donant protagonisme als principals actors d’aquesta aventura que és el fet de fer vi. De ben segur que el seguiré llegint i per poc que pugui miraré de ficar-hi cullerada de tant en tant. Felicitar-te pel premi i endavant. Salut.

    • Hola Jaume, m’agradarà que escriguis i que compartim punts de vista. Descobrir les mans, els ulls i els cors que vigilen el vi és fantàstic! Seguim en contacte

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: