Sol Navarro/ El Portal de Catalunya

Al 13 del carrer Major de Reus, un edifici noucentista acull la primera botiga a Catalunya exclusivament amb productes del país. És el Portal de Catalunya, que regala als sentits més de 1.000 referències agroalimentàries. La catalanilitat és la singularitat d’un establiment que vol i pot demostrar que no cal anar a buscar res a fora, perquè aquí també ho tenim i és de bona qualitat.

Pa de forn de llenya de Poboleda, oli de xocolata, paté d’oliva, ginebra i refrescos catalans, cervesa de la Catalunya nord, licor d’avellana de Figuerola del Camp i una àmplia gamma de vins de les denominacions d’origen del territori. Són algunes de les delicadesses que exciten els sentits quan es posen els peus al Portal de Catalunya i justifiquen el lema “Un país que ve de gust”. La Sole i l’Alfred -al capdavant del negoci, van obrir portes fa 8 mesos i volen posar en contacte productor i client.  Així, organitzen tastos periòdics per conèixer de primera mà el procés d’elaboració de vins, caves i cerveses artesanals. I no es cansen de recomanar o fer pedagogia -com també li’n diuen, quan algú entra demanant un Rioja. Als seus prestatges hi ha productes que no trobarem mai al supermercat. Són seleccionats molt acuradament i l’experiència professional anterior de la Sol en el món de la distribució ho corroboren.

El projecte és jove i ha nascut en temps de crisi, però són de veure l’ampolla sempre mig plena. El client rus comença a deixar-se aconsellar i a gaudir del producte català i els d’aquí de tota la vida també van aprenent-ne. La idea de la Sol i l’Alfred és reproduir aquest model de negoci a Barcelona, però de moment van fer passes de gegant per difondre des del Portal de Catalunya la cultura del vi, i practiquen la fisolofia que cal cooperar per ser competitiu. Per al maridatge, dues propostes que descobreixen nous productes interessants:

vi

Sol: “La Xarmada 2008, un merlot de la DO Catalunya, que s’elabora a la Conca de Barberà. És un vi d’autor, de criança, que vam descobrir una nit i em va sorprendre molt positivament, ideal per compartir”.

Alfred: “Enllaç 2008 del celler Capafons Ossó, un blanc fermentat en botes de roure que té molta entitat”.

moments

Sol: “Un bon lloc podria ser la botiga”.

Alfred: “Maridant un entrant lleuger de peix”.

persones

Sol: “Per compartir amb amics i una bona conversa”.

Alfred “Amb la meva parella”.

http://www.leconomic.cat/neco/article/4-economia/18-economia/474207-una-porta-al-menjar-de-casa.html

c/ de la Font, 13 · Reus 43201 · info@portalcat.cat · www.portalcat.cat · 977 345 570

3 comments

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: