Martí Rodríguez/ Esteve i Ferrón DO Penedès

M’explica la Sol Navarro del Portal de Catalunya que la verema nocturna a les vinyes d’Esteve i Ferrón, a Sant Sadurní d’Anoia, és una autèntica experiència. Ho és també conèixer-los i descobrir d’entrada envasos gens convencionals. Com el del Tràcia, un monovarietal de xarel·lo que agafa el nom de la regió grega on s’elaboraven els vins milers d’anys enrere. Es manlleva el nom però també la forma d’elaboració, en recipients de fang de 50 litres. El most fermenta en àmfores fetes a mà i cadascuna permet una evolució diferent mentre acaricia freda el vi que guarda durant setmana i mitja. Fins fa 8 mesos, el celler de Sant Sadurní ha estat l’únic que ha adoptat el model d’elaboració de la Grècia antiga, però darrerament altres ho estan provant.

Cert és que el Tràcia és rodó i fresc. Martí Rodríguez és comercial del celler i adverteix que per innovar s’han de córrer riscos i que Esteve i Ferrón, amb dos joves propietaris al capdavant, no s’ho pensen mai dues vegades per llançar-se a l’aventura. Etzebe el segon vi de l’empresa és veremat artesanalment i de nit. És radicalment diferent i té la particularitat que el premsat és manual. Un blanc de noir, és a dir, un blanc de raïm negre, que evidencia novament la voluntat de sorprendre.

Sortir-se dels estàndars i començar a despuntar en un mar de caves com és Sant Sadurní no és fàcil. Esteve i Ferrón és observada amb recel tot sovint pel sector, perquè també elaboren cerveses artesanals, però en canvi no han entrat en el món del cava. I amenacen amb altres innovacions, com un vi de palla – monovarietal de chardonnay- del qual se’n prepara una edició limitada de 400 ampolles. Mentre imaginem com serà l’elaboració d’aquest vi de postres, en Martí tria un maridatge marca de la casa:

vi

“Sense cap dubte, un Tràcia, per la seva innovació, en el procés d’elaboració i en la presentació. Un vi únic i pioner”.

moments

“El prendria d’aperitiu, davant del mar, olorant el mediterrani i recordant el passat romà i els vincles amb la Grècia clàssica, perquè l’aroma d’àmfora m’hi trasllada”.

persones

“Per acompanyar una conversa amb la meva companya, en bona companyia sempre”.

Pi i Margall, 4 · 08770  Sant Sadurní d’Anoia  –  Barcelona · Tf.685 983 434 · www.esteveiferron.com

2 comments
  1. Tal com el descrius venen moltes ganes de tastar aquest vi!!!

    • jo el vaig comprar i el vam tastar amb amics i els va agradar molt! a la propera el porto😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: