Andreu Brunat/ Maridatges musicals

L’art és efímer però aconsegueix perdurar als sentits i al record, sobretot quan els ha embriagat tant que l’observació, l’escolta o la degustació es fan curtes. I només la perdurabilitat en els sentits ens allarga el plaer. Això passa quan l’Obrador del Vendrell, el Celler Jané Ventura i Maridatge Musical actuen a l’hora, en un temple de la música com és la Vil·la Museu de Pau Casals, a Coma-ruga. Presideix la sala una sentència de l’artista universal: “Allò difícil és deixar en una obra una marca genuïnament personal“.

La frase, seleccionada o no per a l’ocasió, fa honor a l’acte: una proposta innovadora que marida música, gastronomia i vins. Sensacions gastronòmiques ara cruixents, ara untuoses, notes de piano i flauta que s’encavalquen i juguen amb el silenci o bombolles de cava DO que continuen el camí ascendent també en boca. Un encaix perfecte de maridatges, uns cops per contrast i altres per afinitat. Tres actors que comuniquen fusionant les respectives arts, donant protagonisme al producte de la terra: la denostada garrofa, el sumoi -una varietat més popular i prestigiada en altres èpoques- i les notes de Bach i les melodies suaus.

Maridatge Musical és una experiència comunicativa i l’impulsor del projecte Andreu Brunat afirma que “amb una copa de vi s’escolta d’una altra manera“. Tracten de cercar nous formats, alternatius al concert clàssic en què el nivell de comunicació amb el públic no és bo. La iniciativa neix primer amb música enregistrada però ràpid endevinen que el directe farà vibrar més. Després d’un tast paral·lel de música i vins a Cervera, la Vil·la Museu Pau Casals exporta l’experiència al Vendrell. “La música influeix en el vi i a l’inrevés” explica l’Andreu. “En aquest projecte hem buscat els millors partners, persones que coneixen i respecten el vi i  la gastronomia”, afegeix. Reunits a Mas Vilella de Jané Ventura van començar a casar textures, degustacions i notes, i el resultat és previsible: èxit d’un cicle que ja es plantegen repetir, perquè gastronomia, música i vi “ens vénen de fora i ens queden a dins”. “Una bona audició, un bon tast i un bon dolç t’impregnen” rebla l’Andreu Brunat.

I extasiat pel record i les emocions, ens proposa un maridatge que ha descobert treballant les peces musicals per aquest projecte, però que de ben segur es convertirà en un dels seus clàssics:

vi

“Cert és que aquests dies estic molt influït pels vins de Jané Ventura, però si els hagués descobert en un altre lloc també els recomanaria. Em quedo amb un vi dolç, la Malvasia de Sitges que el Gerard Jané descriu com a tresor enològic”.

moments

“Per combinar amb unes postres en un maridatge d’afinitat. I que siguin dolces perquè sóc llaminer. Un massini, per exemple”.

persones

“Amb qui sigui o qui hi hagi, perquè amb un vi i un moment com aquest, no li penso fer cap cas a ningú”, somriu.

www.maridatgemusical.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: