Montsa, Robert i Sergi Jovani/ Cava Berdié (DO Cava)

GJovani

Si hi ha un projecte coherent entre els que he visitat recentment en el món del vi, aquest és el de Cava Berdié. No és fàcil que tres germans que no són del Penedès i que abandonen les respectives professions per emprendre una nova vida dedicada a l’elaboració del cava se’n surtin. I no només això, sinó que han esdevingut un referent a nivell comunicatiu per haver entès que el repte d’aquest segle és la comercialització d’un producte tradicional que també s’ha de reinventar. I cercar el posicionament de la marca, com evidencia l’últim anunci del celler.

Els germans Jovani -el Sergi, la Montsa i el Robert, han trobat la fórmula de l’èxit, no exempta d’esforç, treball i dedicació en els 6 anys d’aventura que porten acumulats. Les seves jornades laborals són sovint esgotadores perquè el celler el porten tots tres. Això sí, compten amb l’ajuda d’amics i familiars per preparar les mogudes que s’escapen del dia a dia, com el vídeo. I el suport no es paga amb diners, sinó amb vins i caves Berdié i deliciosos àpats que els prepara la mare.

El pare, Robert Jovani Mor, és un reconegut professional vinculat al món del cava al Penedès que ara fa sis anys els va proposar fer-se càrrec del celler  -Berdié i Romagosa, que estava mig abandonat. I va néixer de zero un projecte que ara tothom del sector coneix. Compten amb avals com el del president de l’Associació Catalana de Sommeliers, Xavier Ayala, que apareix als vídeos de promoció en un gest de reconeixement al producte, i del pare Jovani, de qui els tres fills valoren “l’experiència, la serenitat i la integritat”.

El celler disposa de 7 hectàrees de vinya que els obliga a comprar vi per elaborar el seu cava. “Comprem el millor vi del Penedès”, explica convençuda la Montsa. I després amb l’enòleg, a qui consideren com el quart germà de la família, decideixen els cupatges. Sempre arrisquen, com demostra la incorporació de la garnatxa negra al cava Amor.

Els seus productes sempre incorporen la mediterraneïtat. És el que els fa diferents, frescos, creatius, suggerents. Productes personals, desimbolts com ells són, i plens de matisos i, sobretot positivisme. Cava Berdié desprèn el que col·loquialment diríem “bon rotllo” i ve de gust tastar-los, t’agradi o no el cava. I resulta més abellidor encara si participes en el  tast hedònic de la Montsa Jovani durant la visita enoturística. Un imprescindible! La primera parada és a l’exterior del Mas, amb vistes al paisatge a pedaços de vinya com un tapís de patchwork i les fumeres blanques de l’hivern del Penedès. Amb un Berdié Brut Nature  espectacular maridant amb raïm i formatge. A la sala de bótes, el tast és més místic, amb Berdié Brut Rupestre, criança de 15 mesos i aromes en armonia amb el pa, la mantega i salmó. El repertori es tanca amb l’Amor i una cullerada de fruita fresca variada que obren la gana de bona manera. Però sedueix alhora i enamora.

Les bombolles de Cava Berdié desprenen molt més que carbònic. Conviden a passar-ho bé, a celebrar estones, a apreciar moments. Com diu la Montsa, “l’orgull més gran és que totes aquestes ampolles acompanyaran moments de felicitat d’algú en alguna part del món”. Ara que s’estan obrint mercat a l’estranger, els enorgulleix anar fent gran el projecte a petites passes però amb total convenciment. I amb ganes de compartir experiències i coneixements amb els amics que  seuen al wine bar del celler, un espai càlid, que combina un disseny atrevit entre bótes de roure francès i una gran tina d’acer inoxidable. A Barcelona i l’àrea metropolitana s’han fet molt presents.  L’aposta per la comunicació i els vídeos promocionals estan fent que el seu nom i producte soni arreu. El públic més jove està redescobrint amb ells el cava, i això ja és una petita passa d’un llarg camí que tenim per recórrer.

vi

Cava Berdié Amor, perquè està dedicat al pare i perquè les bombolles t’envolten amb els seus aromes tan singulars i el volum impressionan que aporta  a la boca. Combina molt bé amb diferents àpats”

moments

“Un dinar familiar a casa dels pares, el lloc on sempre compartim els millors moments i els millors vins, sens dubte”

persones

“El pare, la mare, les parelles… i més d’un amic. Tots els qui compartim dinars llargs que acaben en llargues i grans converses”

Cava Berdié

Les Conilleres – 08732 – Castellví de la Marca – Alt Penedès – Barcelona – Spain –

(+34) 902 800 229- info@cavaberdie.com

2 comments

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: