Francesc Boronat, viticultor/ Vinícola de Nulles

DSC_0704És probablement una de les anomenades Catedrals del Vi més ben conservades i amb més ànima de Tarragona. No sé si és cosa de la llum, però la Vinícola de Nulles té un aspecte immillorable de dia i fascinant de nit. “Renovar-se o morir”: Aquesta ha estat la màxima del celler que, malgrat la cojuntura econòmica, es troba immers en un procés de canvi permanent per adaptar-se als nous temps. 250.000 ampolles anuals de cava i vi, 80 socis cooperativistes, gestió professionalitzada, un 60% del producte a l’exportació, Japó com a principal i creixent mercat estranger, primer premi d’excel·lència enoturística per la CEPTA i ara nou enòleg, Laurent Corrió, un dels grans del país.

El vent bufa a favor però no ha estat fàcil. Primer, convèncer els socis dels canvis que s’han anat introduint i després, fer front a les inversions realitzades. Encara en vindran més a la part exterior dreta del celler on s’ha previst una sala multimèdia, i una nova planta embotelladora a la nau del centre de Nulles. Però ara ja es comencen a recollir els fruits de l’esforç, com explica Francesc Boronat, president de la Vinícola. A més, el grup de joves que guia les visites enoturístiques pel celler ha creat la Vinitcultura, una manera molt interessant d’aproximar-se al celler combinant visites nocturnes, tastos de vi, maridatge gastronòmic, música i sensacions novedoses inspeccionant espais com el fons de les tines de formigó amb capacitat per a 34.000 litres de vi. Sorpresos de l’èxit de la primera edició, ja van per la segona i senten ganes de repetir la Vinitfest de l’estiu, en què més de 300 persones es van reunir al celler també en una festa nocturna. L’aposta per la cultura està donant resultats i nous públics s’estan acostant al món del vi.

En paral·lel, l’estratègia comercial aposta per la internacionalització (EUA, Alemanya, Suïssa i en tractes amb l’Àfrica) i la venda directa. “Fer-se forts al territori és una prioritat. El cava és una referència a Tarragona i l’hem de consolidar encara més ampliant-ne el coneixement, per això hem esponsoritzat el Nàstic de futbol i participarem en altres accions similars”, ens comenta Boronat.

Però la veritable aposta és la comercialització directa al client final. A més de la botiga del celler a Nulles, fa uns dies va obrir la botiga Adernats al Celler de Santes Creus. La Vinícola gestiona l’agrobotiga, però es plantegen altres vies de col·laboració entre totes dues cooperatives. I properament, s’obrirà també una tercera botiga en un punt molt interessant del territori. “Organitzar tastos, cursos, fomentar la cultura del vi i apropar el producte al ciutadà és la nostra prioritat”, assegura el president de la Vinícola.

A Nulles, no obliden que la base de tot és l’elaboració de bons vins i caves i, en aquest sentit, afronten una nova etapa amb l’enòleg Laurent Corrió, que té un profund coneixement dels vins de terroir. “Tenim la determinació de seleccionar vinyes concretes per a l’elaboració de cada vi, donar-los més tipicitat”, relata en Francesc. I, amb aquesta idea, sabedors que els vins i caves de la Vinícola són fàcils d’entendre i tenen una bona acceptació al mercat, volen fer un pas endavant per buscar més personalitat. També ho faran amb la imatge de les etiquetes. En constant evolució, com a les xarxes socials, on han estès una àmplia presència de perfils que aviat unificaran (@adernats, @vinicoladenulles @vinitcultura). I a l’horitzó, el 2017, el centenari. Mentre comença el compte enrere, no es perd de vista el potencial turístic que beneficia tot el territori. Per al maridatge, el president no concep millor espai per suggerir-lo que al celler:

vi

Cava Adernats XC, un 100% xarel·lo fermentat en bóta amb una criança de 36 mesos”.

moments

“Podria ser a l’interior de la Vinícola un espai amb molta història però també futur”.

persones

“Amb bona companyia, per gaudir-lo plegats”.

Vinícola de Nulles

Estació, s/n

Nulles 43887 (Tarragona)

http://www.vinicoladenulles.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: