Sara Pérez/ Mas Martinet (DOQ Priorat)

Més de 1.500 ampolles d’arreu del món reposen al celler particular de Sara Pérez. Són viatges, cultures i geografies que recorreran quan, amb en René, decideixin destapar-ne una i posar a prova els sentits en un tast a cegues. N’organitzen tot sovint. Els dijous sempre toca amb socis de la Vinya del 8, però els vins més especials es reserven per a les celebracions familiars. Plegats, els Pérez-Barbier viatgen per uns camins que els apassionen i uneixen alhora.

Sara Pérez, nomenada millor enòloga 2012 per l’Associació Catalana de Sumillers, és biòloga, enològa i filòsofa. Qui la coneix sap que també és entusiasta, curiosa i emprenedora. Dirigeix projectes vitivinícoles a la DO Montsant i a la DOQ Priorat i és una apassionada dels vins envellits, els que emocionen, els que et condueixen als seus orígens, explica. Tastar vins és més que una afició, és un aprenentatge. “És l’altra escola -diu- el complement a la formulació química”. I els que aprovisiona a casa són afins a la seva viticultura: de varietats tradicionals, poca intervenció tecnològica, màxima expressió de la biodiversitat i nous mètodes d’elaboració. L’última aventura són unes tines de fang de 400 litres que li estan preparant artesanalment a Miravet i on hi envelliran les properes veremes. Li agrada preguntar-se el perquè de les coses i arriscar, amb la motivació que tan sols així pot seguir sorprenent-se. Li va passar, per exemple, tastant una ampolla de l’amic Enrique Mendonza d’Alfàs del Pi. Li va entusiasmar i no hauria dit mai que era merlot 100%. “Això només ho saben fer bé a Burdeus”, sentencia.

Sara Pérez és natural i autèntica i té coneixements profunds del món en què viu i treballa. No els vol ni els pot separar el professional del personal, perquè el vi sempre hi és present. Embarassada del seu quart fill, reconeix que els nens oloren, juguen i tasten el vi des de sempre i ja expressen preferències d’acord amb els seus coneixements. No sap si es dedicaran a l’elaboració però està convençuda que s’ho passaran d’allò més bé tastant. De maridatges en descriu molts a la conversa, des dels vins del Piamont que la fascinen a l’Ermita de l’Álvaro Palacios -un vi que la trasllada sempre a casa, que canvia del primer a l’últim glop i que serà sempre elegant però amb un toc d’imperfecció que la farà vibrar. Malgrat tot, es queda amb un maridatge més convencional però profundament sentimental:

vi

“Un Clos Martinet 94. Perquè ens queden 5 ampolles i la darrera vegada que el vaig tastar estava espectacular. Va ser una gran anyada de Jose Luis Pérez, el meu pare, que és un referent per a mi. Saber que hi ha poques ampolles afegeix misteri i desig. Els grans vins se’t fan curts”.

moments i persones

“A taula coincidint amb alguna celebració”.

persones

“Amb la família, amb els sogres, els pares, en René, els nens… Són moments especials per viatjar i descobrir plegats les sensacions que ens desperta un vi, unes varietats i un territori”.

www.masmartinet.com · Carretera de Falset  43730 · Falset 629 23 82 36

Venus La Universal SL · Ctra. Porrera, s/n  43730 Falset · Tlfns. 977830545 639121244 info@venuslauniversal.com

1 comments

Deixa un comentari