Marta Domènech/ Hotel-Hostal Sport (Falset)

Marta Domènech Tomàs és la quarta generació al capdavant de l’Hotel-Hostal Sport de Falset. Un restaurant amb habitacions que va néixer el 1923 com a fonda de viatgers que passaven pel bell mig del poble, en el trajecte entre Barcelona i València o a la inversa. L’establiment vol recuperar ara aquest esperit amb una proposta nova: el plat del dia. Suculents guisats prioratins a un preu assequible. La innovació no s’atura en aquest allotjament tradicional del Priorat on tot gira al voltant del vi i això li ha valgut un guardó en la primera convocatòria dels premis d’enoturisme de la CEPTA. Recentment s’han posat a la venda cremes d’extracte de raïm DOQ Priorat de Nina Mas Ardèvol i s’ofereix als clients diversos tractaments de vinoteràpia. S’organitzen tastos de vi de les dues DO de la comarca i oli DO Siurana per team buildings i grups d’estrangers aficionats a l’enogastronomia, es gestionen visites als cellers més emblemàtics i característics per als clients que ho demanen i se’ls guia per un sense fi de propostes culturals i patrimonials, fruit de l’ampli coneixement i sensibilitat envers el territori. Enoturisme en estat pur.

Marta Domènech va retornar el 2007 a Falset després d’haver viatjat per tot el món com a cap de vendes d’una coneguda marca de roba. Sovint recorda el “roda el món i torna al born” per dir que, com a casa, enlloc. I aquesta és també la filosofia que impregna l’Hotel-Hostal Sport, on es considera prioritari atendre les necessitats del client. Marta Domènech és una gran apassionada dels vins i té un celler amb més de 100 referències. Prova d’això és que el restaurant va rebre el 2008 el premi Cartaví, que en certifica la qualitat. Els blancs són els seus predilectes i confessa que el Dido (DO Montsant) és dels que més li agrada, però per a aquest maridatge, sorprèn:

vi

Ètim Grenache. Vi de la Cooperativa Falset Marçà amb la qual compartim història. Ells ja són centenaris i nosaltres gairebé. Som fruït del treball dels nostres avantpassats. I de moltes hores de dedicació i servei per obtenir un producte de qualitat, apreciat dins i fora de la comarca. És un vi amb una forta empremta del territori i d’una cooperativa que és una catedral del vi”.

moments

“Al jardí de l’Sport. Un espai de calma i relax, al bell mig del Priorat. En un entorn natural des d’on es pot respirar el misticisme del Montsant. Amb una bassa on es reflecteix la llum i arbres centenaris que hem conservat perquè les arrels mai s’han de perdre”.

persones

“Amb el meu home, el Jordi, sense cap mena de dubte”.

3 comments
  1. Quines ganes d’anar-hi!! Ja sigui a esmorzar, dinar o inclús dormir-hi!!!

  2. Ruth said:

    Doncs aviat hi anem! Petons

Deixa un comentari