Vinologue/ Big wines from small regions

For those who travel glass in hand, we guide your wine adventures. Així encapçalen l’Èlia Varela (periodista) i el Miquel Hudin (llicenciat en filologia anglesa) un portal web escrit amb el coneixement de qui hi posa passió i la claredat de qui sap què i com explicar el que l’envolta. Descobreixen al lector grans vins de regions petites, emprant l’anglès com a llengua vehicular per la seva dimensió internacional. Fins al moment han recorregut Dalmatia (Croacia), Herzegovina (Bòsnia), StellenBosch (Sud-Àfrica) i la DO Empordà. De totes elles n’han editat una guia que relliga la informació pràctica amb l’atractiu i la singularitat descoberts en cada celler, en els vins i els seus elaboradors. És quasi un quadern personal de viatge per regions vitivinícoles que empra un llenguatge innovador i senzill, amb el to de qui explica històries per ser enteses.

Els vins no es puntuen, es descriuen amb icones que il·lustren la relació preu-qualitat, l’originalitat o la diferenciació i que fan de pont entre l’expert i l’aficionat, sense intimidar. La seducció arriba sempre amb un relat que és bo de descobrir amb una copa a la vora. Vinologue neix el 2007 i té possibilitats d’arribar allà on es proposin els seus ‘pares’ perquè el treball de redacció i d’imatge és molt acurat i perquè ni tan sols se’ls ha resistit el suport paper malgrat la crisi que suporten el món editorial i periodístic. Tot i que en un principi només van plantejar-se una versió digital, els cellers els en reclamen exemplars impresos i això demostra que hi ha orgull del material que els promociona. Feina ben feta.

La darrera de les guies fa una fotografia precisa de 260 vins i 59 cellers empordanesos. Durant 6 mesos s’han submergit en aquesta regió vitivinícola on les velles generacions abracen la innovació de les més joves i on s’ha fet una aposta per les varietats autòctones. Hi han redescobert talent i projectes enoturístics més que interessants promoguts per nous elaboradors que ajuden a comprendre el vi i a explorar zones de reconeguda riquesa paisatgística i cultural.

Cap a aquesta direcció apunta el maridatge quan se’ls en demana un. Si en poguessin fer dos, endevino que Vinologue no hauria deixat passar l’ocasió per proposar el suggerent còctel a base de vi ranci Sereno de La Vinyeta que prepara el Miquel:

vi

“Un Camí de Cormes de Roig Parals. És una carinyena sensacional de vinyes velles centenàries”.

moments

“Al restaurant Can Bach, maridant amb plats tradicionals catalans, per exemple uns peus de porc, que els fan excel·lents”.

persones

“En parella. Tenim un projecte que va en paral·lel al d’altres emprenedors de l’Empordà del món vitivinícola i gastronòmic, com els responsables de Can Bach, una parella de cuiner i enòleg i  sommelier i cap de sala. Són dinàmics, innovadors i elaboren vins excel·lents”.

http://www.vinologue.net

7 comments
  1. Quines ganes que venen de visitar la DO Empordà i si ells ens recomanen segur que serà molt millor!!!

    • moltíssimes! avui just ha sortit el reportatge de Vinologue a TV3 al comarques… i s’han vist algunes vinyes! al setembre per la verema o a la tardor amb els colors quan són un espectacle, hi hem d’anar eva

      • Això està fet!!! a la tardor anem cap allà!! 😉

Deixa un comentari